Urmakerverkstedet

Urmakerverksted- Tips og triks

Å vedlikeholde en dyrebar klokke krever forsiktig vurdering av urmakerverkstedet du velger. Her er noen viktige punkter du bør vurdere. Denne artikkelen vil gå mer i dybden ettersom vi utvikler vår nettside:

 1. Kostnad:

  • Vedlikehold av en moderne klokke kan ofte koste over 2000kr, med vintage eller komplekse klokker som koster hundrevis av dollar mer. Merkevareservice er vanligvis enda dyrere, for eksempel starter Omega sine fullservicespriser på 5000kr for en standard mekanisk klokke1.
  • Reparasjonen blir dyrere jo mer kostbar klokken er, med eksempler som batteribytte som koster mellom 80 til 100 for lav til middels end klokker, mens høyere end-klokker kan koste så mye som 500.
 2. Verkstedets Plassering og Kvalifikasjoner:

  • Det er viktig å finne ut hvor verkstedet er, samt deres kvalifikasjoner. Å ha et kvalifisert og godt ansett verksted er essensielt for å sikre at klokken din blir håndtert profesjonelt3.
 3. Type Reparasjoner:

  • Vanlige reparasjoner inkluderer batteribytter, rengjøring, smøring, overhalinger, glass- eller stropperstatninger og vannresistenssjekker4.
 4. Prisoverslag:

  • Vær forsiktig med veldig lave estimater for reparasjon eller rengjøring. Gode urmakere er veldig dyktige personer og du bør forvente å betale en høy timepris for deres tid. De har også en investering i deler, verktøy og generell drift av virksomheten5.
 5. Selvbetjening:

  • For enklere reparasjoner, som armbåndbytter, kan det være økonomisk å kjøpe et enkelt verktøysett fra for eksempel Amazon, og gjøre jobben selv3.

Å velge riktig urmakerverksted er avgjørende for å bevare verdien og levetiden på din dyrebare klokke. Det anbefales å gjøre en grundig undersøkelse, sjekke anmeldelser og eventuelt besøke flere verksteder før du tar en endelig beslutning.