Roma Small Second

Schwarz Etienne Roma Small Second

Roma Small Second

Schwarz Etienne Roma Small Second representerer en fremragende prestasjon innen urmakerkunst, som kombinerer tradisjonell håndverk med moderne design og teknologi. I denne detaljerte utforskningen vil vi se nærmere på urets design, bevegelse og håndverksmessige kvaliteter.

Urets Skive

Schwarz Etienne Roma Small Second utmerker seg med sin varierte skive, tilgjengelig i stål og 18 karat gull, og tilbyr både automatisk og manuell opptrekking. Modellen vi ser nærmere på her, har en 18 karat roségullkasse og en manuell bevegelse, kaliber MSE 100.00, som skaper en unik estetikk.

Design og Tekstur

Skiven demonstrerer en luksuriøs blanding av teksturer, som bidrar til dens rike utseende. Den har lancine-hender laget av messing med gullbehandling og en grå timemarkør med en kornet overflate, som kontrasterer vakkert mot den sølvfargede sentrale delen med strålende linjer. Arabiske tall markerer timene, med gyldne batonger på 3, 6 og 9-tiden. Merkets logo erstatter den tradisjonelle ’12’, og bruker gyldne nyanser. En chemin de fer omringer skivens periferi og forsterker dens eleganse.

Liten Sekundviser

En særegen funksjon er den lille sekundviseren plassert klokken 6, prydet med et vifteformet mønster og en snailet sekundspor merket med tall og streker. Denne detaljoppmerksomheten i underdialen tilfører dybde og raffinement til det generelle designet​​​​.

Urets Kasse

Dimensjoner og Design

18 karat gullkassen til Roma Small Second måler 42 mm i diameter og har en tykkelse på 12.13 mm. Til tross for sine polerte fasetter, forblir kassen diskret og elegant. Dens komplekse design inkluderer en bezel med en buet profil og et mildt trinn til kassens øvre overflate, speilet på baksiden der baksiden møter kassen. De trinnede vertikale flankene på remfestene skaper et fengslende samspill av lys og skygge​​​​.

Rem og Komfort

Uret er presentert på et brunt alligatorreim med en livlig oransje alligatorfôring, parret med en 18 karat roségull stiftspenne. Denne kombinasjonen av farger og materialer legger til klokkes luksuriøse følelse​​.

Bevegelsen

Kaliber MSE 100.00

Den hånddrevne kaliber MSE 100.00 driver denne versjonen av Roma Small Second. Schwarz Etienne benytter en modulær tilnærming i sitt bevegelsesdesign, noe som muliggjør en felles arkitektur mellom MSE 100.00 og den automatiske ASE 100.00. Dette designet inkluderer to fjærhus i MSE 100.00, som leverer en bemerkelsesverdig gangreserve på 96 timer. Det modulære designet tillater også at ett fjærhus byttes ut med en mikrorotor i den automatiske versjonen.

Bevegelsesfinish

Kvaliteten på bevegelsesfinishen er et fremtredende trekk. Broene er prydet med Côtes de Genève-motiv og har skinnende avfasede kanter. Denne nøye oppmerksomheten til detaljer er tydelig i alle aspekter av bevegelsen, og viser Schwarz Etiennes urmakeriekspertise​​​​.

Pris og Tilgjengelighet

Schwarz Etienne Roma Petite Seconde er priset til omtrent 105 000 NOK i rustfritt stål og 247 000 NOK i 18k rosa gull, noe som reflekterer dens posisjon i luksusurmarkedet. Denne prispunktet plasserer den blant noen av de mest prestisjetunge tidstykkene, og tilbyr en blanding av tradisjonelt håndverk og moderne design (kilde: Monochrome-Watches).

Konklusjon

Schwarz Etienne Roma Small Second er mer enn bare et tidsstykke; det er et vitnesbyrd om merkets dedikasjon til kvalitet, innovasjon og design. Med sin elegante estetikk, sofistikerte bevegelse og luksuriøse materialer, er dette uret et ekte mesterverk av urmakerkunst, tiltalende for samlere og entusiaster. Enten det er for sin tekniske dyktighet eller sitt tidløse design, skiller Roma Small Second seg ut som et betydelig bidrag til verden av fin urmakeri.

Share the Post:

Andre klokker og modeller

Swiss Kubik Startbox

Startbox

Introduksjon til Swiss Kubik Startbox Swiss Kubik, en pioner innen urmakerindustrien, har skapt en bemerkelsesverdig ny tilnærming til vedlikehold av automatiske klokker med lanseringen av Startbox. Dette produktet er ikke bare et tilbehør, det er en essensiell investering for enhver klokkeentusiast. Ved å kombinere banebrytende

Les mer
Ollech & Wajs P-104

P-104

Introduksjon til Ollech & Wajs P-104 Med en rik arv innen urmakerkunst, fortsetter Ollech & Wajs å imponere klokkeentusiaster med lanseringen av deres nyeste modell, P-104. Denne klokken er ikke bare en hyllest til merkets historiske bånd til militære og pilotklokker, men også et bevis

Les mer
ollech and Wajs Ocean Graph

Ocean Graph

Introduksjon til Ollech & Wajs Ocean Graph Ollech & Wajs, et navn som har vært et symbol på presisjon og håndverksmessig dyktighet innen urmakerkunsten, har introdusert en ny juvel i sin krone – Ocean Graph. Denne klokken er en hyllest til det klassiske dykkeruret, men

Les mer

Vårt nyhetsbrev