P-104

Ollech & Wajs P-104

P-104

Introduksjon til Ollech & Wajs P-104

Med en rik arv innen urmakerkunst, fortsetter Ollech & Wajs å imponere klokkeentusiaster med lanseringen av deres nyeste modell, P-104. Denne klokken er ikke bare en hyllest til merkets historiske bånd til militære og pilotklokker, men også et bevis på deres evne til å tilpasse seg moderne tiders krav. Klokken blander elegant funksjonalitet med estetisk skjønnhet, og er et symbol på både tradisjon og innovasjon i sveitsisk urmakerkunst. Med sin robuste konstruksjon og detaljerte design, er P-104 et perfekt eksempel på merkets dedikasjon til kvalitet og pålitelighet.

Klokken er designet med en tydelig anerkjennelse av Ollech & Wajs’ historiske røtter. Med en svart skive, overdimensjonerte indekser og Super-LumiNova®-belagte visere, er lesbarhet og klarhet prioritert – egenskaper som er avgjørende for piloter i utfordrende forhold. Denne modellen imponerer også med en vannmotstand på opptil 300 meter, noe som er bemerkelsesverdig for en pilotklokke og vitner om dens allsidighet og tilpasningsevne. Den kuppelformede safirkrystallen med antirefleksbehandling bidrar til klokkens robuste utseende og sikrer lang levetid og holdbarhet, selv under de mest krevende forhold.

I tillegg til den imponerende funksjonaliteten, er P-104 et uttrykk for sofistikert design. Med sin 39,5 mm rustfrie stålkasse og skrukrone, balanserer den perfekt mellom et klassisk og moderne utseende, noe som gjør klokken passende for en rekke anledninger. Enten det er for daglig bruk eller som et samlerobjekt, representerer klokken en fusjon av håndverk og teknisk ekspertise. Ollech & Wajs’ P-104 er dermed mer enn en klokke; den er en refleksjon av merkets evne til å kombinere funksjonalitet med tidløs design, og står som et symbol på deres varige arv i urmakerkunsten.

Design med historisk inspirasjon

Klokken fra Ollech & Wajs er en betydelig nyskapning som kombinerer historisk inspirasjon med moderne sveitsisk urmakerkunst. Designet reflekterer en dyp respekt for merkets militære og luftfartsarv, samtidig som det bringer inn nye elementer som appellerer til dagens urbrukere. Den 39,5 mm brede rustfrie stålkassen er robust og utstråler en følelse av varighet og pålitelighet. Klokken har et tydelig pilotur-preg, med en svart skive og tydelige Super-LumiNova®-belagte indekser og visere som sikrer optimal lesbarhet under alle forhold.

Denne modellen skiller seg ut med sin unike kombinasjon av tradisjonelle og moderne designelementer. Den store, skruede kronen er en hyllest til de tidlige piloturene, designet for å være lett å betjene selv med hansker. Samtidig gir den kuppelformede safirkrystallen med antirefleksbehandling et moderne preg, som ikke bare beskytter skiven, men også bidrar til en klar og lett lesbar visning. Vannmotstanden på imponerende 300 meter er et annet element som vitner om klokkens allsidighet og moderne tekniske kapabiliteter, noe som er uvanlig for en pilotklokke og understreker modellens unike karakter.

Klokken er ikke bare et funksjonelt verktøy, men også et estetisk mesterverk. Den sirkulære regneskivebezel gir den et distinkt utseende, som minner om klassiske flyinstrumenter, og gjør den til en samtalestarter blant klokkeentusiaster. Hver designbeslutning har blitt nøye vurdert for å skape en harmoni mellom estetikk og funksjonalitet, noe som gjør klokken like tiltalende for den historieinteresserte som for den moderne eventyreren.

Med sitt detaljerte og gjennomtenkte design, er klokken et eksempel på Ollech & Wajs’ evne til å forene fortidens estetikk med dagens teknologiske innovasjoner. Dette gir en tidsmåler som ikke bare respekterer urmakertradisjonen, men også representerer et skritt fremover i moderne urdesign. Det er en klokke som snakker til både hjertet og sinnet, og appellerer til de som verdsetter en sterk kobling mellom urmakerhistorie og nåtidens klokkekunst.

Tekniske spesifikasjoner: Precision møter pålitelighet

Klokken fra Ollech & Wajs er en imponerende sammensetning av tekniske spesifikasjoner som vitner om merkets forpliktelse til presisjon og pålitelighet. Hjertet av klokken er det sveitsiske automatiske ETA 2824-2-urverket, kjent for sin robusthet og nøyaktighet. Dette urverket sørger for jevn og pålitelig tidsangivelse, med en kraftreserve på omtrent 38 timer, og er justert av Ollech & Wajs for å sikre optimal ytelse. Det er et urverk som er bygget for å tåle tidens prøve, og tilbyr en solid grunnmur for resten av klokkens design.

Klokken har en vannmotstand på hele 300 meter, en bemerkelsesverdig egenskap som understreker dens allsidighet. Dette er spesielt imponerende gitt dens primære funksjon som pilotklokke, og det demonstrerer Ollech & Wajs’ evne til å skape klokker som er tilpasset både luftfartens og maritimens krav. Den robuste kassen, laget av 316L rustfritt stål, er både elegant og slitesterk, og garanterer lang levetid og pålitelighet under alle forhold. Den skruede kronen og bakdekselet bidrar ytterligere til klokkens vannmotstand og robusthet.

Designet av klokken er nøye gjennomtenkt for å maksimere både funksjonalitet og estetikk. Den sirkulære regneskivebezelen, som er et sentralt element i designet, gir en intuitiv og lett tilgjengelig måte å utføre beregninger som er viktige for piloter. Detaljene på skiven, inkludert de store, Super-LumiNova-belagte indeksene og viserne, sikrer enestående lesbarhet i alle lysforhold, en kritisk egenskap for en pilotklokke. Den gjennomtenkte plasseringen av datovinduet bidrar også til skivens balanse og lesbarhet.

Samlet sett er de tekniske spesifikasjonene til klokken et vitnesbyrd om Ollech & Wajs’ dyktighet innen urmakeri. Kombinasjonen av et pålitelig sveitsisk urverk, robuste materialer og nøye planlagt design gjør klokken til et ideelt valg for de som verdsetter en klokke som ikke bare er funksjonell, men også holdbar og estetisk tiltalende. Ollech & Wajs har med denne modellen demonstrert sin evne til å kombinere presisjon med pålitelighet, og skapt et tidstykke som er både praktisk i bruk og behagelig å se på.

Remvalg: Nylon eller stål

Klokken fra Ollech & Wajs kommer med to forskjellige remvalg, som hver bidrar til å definere dens karakter og tilpasse seg brukerens stil og behov. Det første alternativet er en slitesterk RAF regimental-stil nylonrem. Denne remmen er kjent for sin robusthet og motstand mot elementene, inkludert vann, salt og olje. Dens lettvektige og behagelige passform gjør den ideell for daglig bruk og aktive livsstiler. Den flettete nylonkonstruksjonen gir et sporty utseende, mens den børstede rustfrie stålsperren, signert ‘OWZ 1956’, legger til et snev av eleganse og finesse.

Det andre remalternativet er et ‘beads of rice’ stålarmbånd, som er inspirert av Ollech & Wajs-modeller fra 1960-tallet. Lenkene er individuelt maskinert fra 316L rustfritt stål og forsiktig børstet, noe som gir armbåndet en følelse av soliditet og kvalitet. Denne prosessen forhindrer den vanlige utvidelsen som sees med pressede stålarmbånd, og sikrer både lang levetid og komfort for brukeren. Stålarmbåndet gir klokken en mer formell og klassisk estetikk, noe som gjør den egnet for både forretningsmøter og sosiale sammenkomster.

Disse to remalternativene tilbyr en unik fleksibilitet og tilpasningsevne til klokken. Mens nylonremmen gir en uformell og robust stil, tilfører stålarmbåndet et raffinert og sofistikert uttrykk. Begge alternativene er designet med hensyn til både komfort og varighet, og de komplementerer klokkens estetiske og funksjonelle aspekter på en måte som appellerer til en bred gruppe brukere. Valget mellom nylon og stål gir brukeren muligheten til å tilpasse klokken etter anledning og personlig smak, noe som understreker Ollech & Wajs’ forpliktelse til allsidighet og brukertilpasning.

Samlet sett representerer remalternativene til klokken en forståelse for de ulike behovene og preferansene til moderne urbrukere. Enten det er en aktiv livsstil eller behovet for en mer tradisjonell stil, tilbyr disse remalternativene en ekstra dimensjon av personlig uttrykk og tilpasning til denne allsidige og elegante klokken. Ollech & Wajs’ evne til å tilby kvalitetsremalternativer understreker deres engasjement for å skape klokker som ikke bare imøtekommer funksjonelle krav, men som også resonnerer med brukerens individuelle stil og livsstil.

Pris og tilgjengelighet: En tilgjengelig luksus

Klokken fra Ollech & Wajs representerer en tilgjengelig luksus, som kombinerer kvalitetshåndverk med en rimelig pris. Prisen på P-104, satt til omtrent NOK 13 250, reflekterer en forpliktelse til kvalitet og pålitelighet som er kjernen i Ollech & Wajs’ urmakerkunst. Dette prispunktet gjør klokken tilgjengelig for et bredt spekter av klokkeentusiaster, fra de som søker sitt første seriøse ur, til erfarne samlere på jakt etter et unikt stykke med både historisk og estetisk appell. Prisen speiler merkets forpliktelse til å tilby høyverdige ur til en pris som ikke er ekskluderende, noe som gjør det til et attraktivt valg for en rekke klokkeelskere.

Tilgjengeligheten av klokken er også et viktig aspekt. Som et anerkjent og respektert merke innen urmakeri, er Ollech & Wajs’ produkter tilgjengelige gjennom utvalgte forhandlere samt på deres offisielle nettsted. Dette sikrer at entusiaster og samlere over hele verden enkelt kan få tilgang til P-104. Leveringstiden er rimelig, og kjøpsprosessen er enkel og brukervennlig, noe som gjør opplevelsen av å skaffe seg en P-104 både praktisk og tilfredsstillende.

Investeringen i en P-104 er derfor ikke bare en økonomisk transaksjon, men også en anerkjennelse av håndverk, design og kvalitet. Klokken er et symbol på både Ollech & Wajs’ rike historie og deres evne til å innovere og tilpasse seg moderne krav. Med sin kombinasjon av tilgjengelighet og eksklusivitet, representerer P-104 en unik mulighet for urbrukere til å eie et stykke sveitsisk urmakerkunst som er både praktisk i bruk og visuelt imponerende.

Konklusjon: P-104s plass i moderne urmakeri

Klokken fra Ollech & Wajs, P-104, står som et strålende eksempel på hvordan moderne urmakeri kan forene tradisjon og innovasjon. Med sin unike blanding av historisk inspirasjon og tekniske fremskritt, representerer denne modellen en sømløs overgang mellom fortidens ære og dagens teknologiske krav. P-104 er mer enn bare en tidsmåler; den er et symbol på håndverk, presisjon og stil. Den tilbyr en unik blanding av funksjonalitet, estetikk og pris, som gjør den til et ettertraktet stykke for både klokkeentusiaster og samlere. Ollech & Wajs har med P-104 demonstrert sin evne til å skape ur som ikke bare respekterer urmakertradisjonen, men som også setter en ny standard i den moderne urverdenen. Ønsker du å lære mer om norske urmakere og hvilke modeller som er mest populære? Lær mer på forsiden vår urmaker.no

Share the Post:

Andre klokker og modeller

Swiss Kubik Startbox

Startbox

Introduksjon til Swiss Kubik Startbox Swiss Kubik, en pioner innen urmakerindustrien, har skapt en bemerkelsesverdig ny tilnærming til vedlikehold av automatiske klokker med lanseringen av Startbox. Dette produktet er ikke bare et tilbehør, det er en essensiell investering for enhver klokkeentusiast. Ved å kombinere banebrytende

Les mer
ollech and Wajs Ocean Graph

Ocean Graph

Introduksjon til Ollech & Wajs Ocean Graph Ollech & Wajs, et navn som har vært et symbol på presisjon og håndverksmessig dyktighet innen urmakerkunsten, har introdusert en ny juvel i sin krone – Ocean Graph. Denne klokken er en hyllest til det klassiske dykkeruret, men

Les mer
Fabergé Visionnaire DTZ Gallivanter

Visionnaire DTZ Gallivanter

Introduksjon til Fabergé Visionnaire DTZ Gallivanter Fabergé, et navn som har vært et symbol på luksus og raffinement gjennom århundrer, fortsetter å forbløffe verden av haute horlogerie med sin nyeste kreasjon – Visionnaire DTZ Gallivanter. Denne klokken er ikke bare et tidstykke, men et kunstverk

Les mer

Vårt nyhetsbrev