Ocean Graph

ollech and Wajs Ocean Graph

Ocean Graph

Introduksjon til Ollech & Wajs Ocean Graph

Ollech & Wajs, et navn som har vært et symbol på presisjon og håndverksmessig dyktighet innen urmakerkunsten, har introdusert en ny juvel i sin krone – Ocean Graph. Denne klokken er en hyllest til det klassiske dykkeruret, men er oppdatert med moderne sveitsisk urmakerkunst for å møte dagens estetiske og funksjonelle standarder. Inspirert av den opprinnelige Ocean Graph fra 1968, har denne klokken bevart sin vintage-sjarm, samtidig som den er forbedret med de nyeste teknologiske fremskrittene innen urindustrien. Den matte blå skiven med oransje detaljer ikke bare fanger blikket, men er også et nikk til fortidens klassiske dykkerklokker, og bringer et unikt og friskt perspektiv til dagens urdesign.

Ocean Graph skiller seg ut i sin kategori med en robust byggekvalitet og en uforlignelig vannmotstand på opptil 1,000 meter, noe som gjør den til en pålitelig følgesvenn for profesjonelle dykkere. Klokkens dekomprimeringsbezel er en funksjon som er sjelden å se i dagens dykkerur, og gir brukeren kritisk informasjon under dykking. Denne bezelen, mens den er fullpakket med informasjon, har blitt kritisert for sin lesbarhet, spesielt under dårlige lysforhold, noe som tydeliggjør en balanse mellom estetisk appell og funksjonell nytte. Men, til tross for dette, fortsetter Ocean Graph å være et samtaleemne blant ur-entusiaster for sin unike kombinasjon av historie, design og funksjonalitet.

Med en diameter på 39.56mm og en høyde på 15.8mm, balanserer Ocean Graph elegant mellom å være markant og komfortabel på håndleddet. Denne størrelsen gjør at klokken passer til en rekke forskjellige håndleddsstørrelser og er egnet for både formelle og uformelle anledninger. Dens ETA 2824-2 OW5P automatbevegelse er kjent for sin pålitelighet og nøyaktighet, og komplementerer klokkens robuste ytre med solid indre mekanikk. Enten det er på land eller under vann, står Ollech & Wajs Ocean Graph som et strålende eksempel på sveitsisk urmakerkunst, og fortsetter å fascinere og imponere i dagens urmakeriverden.

Vintage-inspirert design med moderne vri

Ollech & Wajs Ocean Graph er et ypperlig eksempel på hvordan vintage-inspirert design kan smelte sammen med moderne urmakerkunst. Den matte blå skiven gir et unikt og friskt utseende, som skiller seg fra de mer vanlige dykkerklokkene i markedet. De oransje detaljene på skiven og viserne er ikke bare estetisk tiltalende, men de gir også en hyllest til de ikoniske dykkerklokkene fra fortiden. Denne balansen mellom gammelt og nytt gir Ocean Graph et særegent utseende som er både tidløst og moderne.

Denne klokken representerer Ollech & Wajs forpliktelse til å respektere sin arv samtidig som de innoverer. Hver aspekt av designet har blitt nøye vurdert for å sikre at den både ærer fortiden og omfavner fremtiden. Den 39.56 mm brede kassen er en ideell størrelse som appellerer til både tradisjonelle og moderne smaker, mens tykkelsen på 15.8 mm er en nødvendighet for å oppnå den imponerende vannmotstanden på 1000 meter. Dette viser at selv om klokken har en klassisk estetikk, er den bygget for å takle moderne utfordringer.

Bezelens design er også et viktig aspekt av klokkens vintage-inspirerte, men moderne tilnærming. Med sin dekomprimeringskala gir den praktisk informasjon for dykkere, og er en funksjon som er sjelden å se på moderne dykkerklokker. Denne funksjonen, kombinert med klokkens estetiske appell, demonstrerer Ollech & Wajs’ evne til å skape klokker som ikke bare ser bra ut, men som også tilbyr ekte funksjonalitet til brukerne.

Samlet sett representerer designet av Ocean Graph en perfekt harmoni mellom det gamle og det nye. Med sin unike blå skive, oransje detaljer, og robuste konstruksjon, er dette en klokke som appellerer til både klokkesamlere og dykkere, samt de som setter pris på en klokke med både historie og moderne innovasjon. Ollech & Wajs har med Ocean Graph bevist at de er mestere i å skape klokker som ikke bare respekterer fortiden, men som også er fullt utrustet for å møte dagens og morgendagens behov.

Dekomprimeringsbezel: Mer enn bare estetikk

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene til Ollech & Wajs Ocean Graph er dens dekomprimeringsbezel, som er mer enn bare et estetisk element – det er et kritisk verktøy for dykkere. Bezelens design er komplekst, med tre konsentriske soner som viser ulike dykkerelaterte beregninger. Dette inkluderer neddykningstid, nødvendig dekomprimeringstid basert på dybde og varighet av dykket, og spesifikke dybdeangivelser. Selv om denne bezelen gir viktig informasjon, har den blitt kritisert for sin begrensede lesbarhet, spesielt under dårlige lysforhold, siden markeringene ikke er selvlysende.

Dekomprimeringsbezelens funksjon er en hyllest til dykkerklokker før epoken av dykkecomputere. Den tilbyr en manuell metode for å beregne dekomprimeringstider – en viktig funksjon i en tid der elektroniske hjelpemidler ikke var tilgjengelige. Dette viser Ollech & Wajs’ engasjement for tradisjonell urmakerkunst og deres vilje til å bevare disse klassiske dykkerurfunksjonene, selv i en tidsalder preget av teknologisk innovasjon.

Bezelens utforming er ikke bare funksjonell, men også estetisk tiltalende. Den blå og hvite fargekombinasjonen på bezelen komplementerer den matte blå skiven og skaper et sammenhengende og attraktivt design. Denne integrasjonen av funksjon og form gjenspeiler Ollech & Wajs’ evne til å produsere klokker som er både praktiske og stilfulle. Selv om dekomprimeringsbezelen kanskje ikke er ideell for alle dykkerrelaterte aktiviteter, spesielt profesjonell dypvannsdykking som krever mer avansert utstyr, er den fortsatt et verdifullt verktøy for rekreasjonsdykkere og et nostalgisk nikk til dykkerurenes historie.

Samlet sett er dekomprimeringsbezelen på Ocean Graph et bemerkelsesverdig eksempel på Ollech & Wajs’ forpliktelse til å kombinere funksjonalitet med design. Selv om den kan ha sine begrensninger i praktisk bruk, er den et bevis på merkets evne til å respektere urmakertradisjonen samtidig som de bringer innovasjon til bordet. Den representerer en bro mellom fortidens og dagens dykkerurteknologi og bekrefter Ollech & Wajs’ posisjon som en innovatør i urmakerkunsten.

Tekniske spesifikasjoner og funksjonalitet

Ollech & Wajs Ocean Graph er mer enn bare et visuelt imponerende ur; det er et teknisk mesterverk utstyrt med funksjoner som imøtekommer både dykkeres og ur-entusiasters krav. Hjertet av klokken er den pålitelige ETA 2824-2 OW5P automatbevegelsen, kjent for sin nøyaktighet og holdbarhet. Med en frekvens på 28,800 vibrasjoner i timen og en kraftreserve på omtrent 38 timer, er denne bevegelsen et solid valg for et robust dykkerur som Ocean Graph.

Den har en imponerende vannmotstand på hele 1,000 meter, en egenskap som gjør den til et av de mest kapable dykkerurene på markedet. Dette høye nivået av vannmotstand er muliggjort gjennom en robust 39.56 mm 316L rustfritt stål kasse, et forsterket skruet bakdeksel og en spesiell skrukronne med tre gasketter. Den tykke, kuppelformede safirkrystallen bidrar ytterligere til klokkens soliditet og sikrer at den tåler ekstreme trykk under vann.

Designet av klokken reflekterer også en grundig gjennomtenkning om funksjonalitet. De store indeksene og viserne er belagt med oransje Super-LumiNova®, noe som sikrer enestående lesbarhet under dårlige lysforhold. Dette er spesielt viktig for dykkere som opererer i mørke eller grumsete vann, hvor god synlighet er avgjørende. Imidlertid bør det bemerkes at til tross for den imponerende vannmotstanden, mangler klokken en heliumutløpsventil, noe som ville vært nyttig for metningsdykking, men dette er sannsynligvis ikke et savn for de fleste brukere.

Ollech & Wajs har tilbudt Ocean Graph med to forskjellige remalternativer: en perlon nylon rem og et “beads of rice” rustfritt stål armbånd. Begge alternativene har sine unike fordeler, med nylonremmen som tilbyr en lett og sporty stil, mens stålarmbåndet gir en mer klassisk og elegant følelse. Disse alternativene gjør at brukeren kan tilpasse klokken etter anledning og personlig stil.

Samlet sett er de tekniske spesifikasjonene og funksjonaliteten til Ollech & Wajs Ocean Graph et vitnesbyrd om merkets engasjement for kvalitet og innovasjon. Klokkens kombinasjon av pålitelig sveitsisk bevegelse, avanserte materialer, og gjennomtenkt design, gjør den til et fremragende valg for både dykkere og ur-entusiaster som søker en klokke som er både funksjonell og estetisk tiltalende.

Remalternativer: Perlon-nylon og stållenke

Ollech & Wajs Ocean Graph tilbyr to forskjellige remalternativer, som hver gir klokken en distinkt karakter og funksjonalitet. Det første alternativet, en perlon nylon rem, er kjent for sin letthet og holdbarhet. Denne remmen, vevd eksklusivt for Ollech & Wajs, er laget av premium kvalitets, lettvektig flettet nylon som er svært motstandsdyktig mot vann, salt og olje. Dette gjør den til et ideelt valg for dykkere og de som ofte befinner seg i våte eller krevende omgivelser. Perlon-remmen gir ikke bare komfort og holdbarhet, men tilfører også et sporty og uformelt utseende, noe som gjør klokken egnet for en rekke forskjellige anledninger og aktiviteter.

Det andre alternativet er en stållenke, kjent som “beads of rice” armbåndet. Dette armbåndet er inspirert av de klassiske Ollech & Wajs-modellene fra 1960-tallet. Lenkene er individuelt maskinert fra et solid blokk av 316L rustfritt stål, før de nøye børstes, samles og skrus sammen for hånd. Denne prosessen forhindrer den vanlige utvidelsen som er vanlig blant pressede stålarmbånd, noe som sikrer både lang levetid og komfort for brukeren. Armbåndets dobbeltlåsende deployantspenne forhindrer utilsiktet åpning, samtidig som den er enkel å håndtere for dykkere. Med sitt elegante og raffinerte utseende, gir stållenken en klassisk og stilig følelse, noe som gjør klokken passende for mer formelle settinger og forretningsmøter.

Valget mellom perlon-nylonremmen og “beads of rice” stållenken gir brukeren mulighet til å tilpasse klokken etter eget behov og stil. Mens perlonremmen tilbyr en lett og avslappet stil, tilfører stållenken et mer formelt og sofistikert utseende. Begge alternativene er designet med tanke på både estetikk og funksjonalitet, og de komplementerer Ocean Graphs dykkerklokkeestetikk på en måte som appellerer til en rekke forskjellige preferanser og situasjoner.

Samlet sett representerer remalternativene til Ollech & Wajs Ocean Graph en forståelse for brukernes ulike behov og ønsker. Enten det er for et uformelt eventyr eller et formelt arrangement, gir disse alternativene en ekstra dimensjon av tilpasning og personlig uttrykk til denne allsidige klokken. Ollech & Wajs’ forpliktelse til å tilby kvalitetsremalternativer understreker deres engasjement for å levere klokker som ikke bare er funksjonelle, men også tilpasset brukerens livsstil og preferanser.

Pris og tilgjengelighet: En investering i kvalitet

Ollech & Wajs Ocean Graph er en investering i eksepsjonell kvalitet og håndverk, noe som gjenspeiles i dens pris. Med en pris på cirka NOK 17 500 for modellen med stållenke og cirka NOK 16 000 for modellen med perlon-rem, representerer denne klokken en betydelig investering i presisjon og holdbarhet. Denne prisingen tar hensyn til klokkens avanserte sveitsiske urverk, robuste materialvalg og den nøye håndverksmessige tilnærmingen som karakteriserer Ollech & Wajs’ urmakeri. For samlere og klokkeentusiaster symboliserer denne prisen en verdsettelse av kvalitet, varighet og et unikt design som skiller seg ut i urmakerindustrien.

Tilgjengeligheten av Ocean Graph er en viktig overveielse for interesserte kjøpere. Klokkene er tilgjengelige gjennom Ollech & Wajs’ offisielle nettsted, noe som gjør det enkelt for klokkeentusiaster verden over å skaffe seg dette unike tidstykket. Med en leveringstid på om lag to uker etter bestilling, tilbyr Ollech & Wajs en effektiv og pålitelig service for sine kunder, uansett hvor de befinner seg globalt.

Investeringen i en Ollech & Wajs Ocean Graph er derfor ikke kun en økonomisk transaksjon, men en anerkjennelse av håndverk, design og kvalitet. Klokken appellerer til de som verdsetter nøyaktighet og pålitelighet, så vel som de som søker en estetisk tiltalende og praktisk klokke. Med sin blanding av historisk arv og moderne funksjonalitet, er Ocean Graph mer enn et ur; den er et uttrykk for individuell stil og en lidenskap for urmakerkunst.

Konklusjon: Ollech & Wajs Ocean Graphs plass i moderne urmakeri

Ollech & Wajs Ocean Graph representerer en unik fusjon av historisk arv og moderne urmakerkunst. Dette tidstykket står som et symbol på merkets forpliktelse til kvalitet, funksjonalitet og estetisk appell. Med sin imponerende vannmotstand, robuste konstruksjon og nøye gjennomtenkte designelementer, er klokken mer enn bare en dykkerklokke; den er en hyllest til tradisjonell sveitsisk urmakeri, samtidig som den omfavner behovene til moderne brukere. Ocean Graph markerer sin plass i urmakerindustrien som en tidløs, men likevel innovativ klokke, perfekt for både klokkesamlere og entusiaster som setter pris på en kombinasjon av historie, funksjonalitet og stil. Denne klokken er ikke bare en tidsmåler, men et mesterverk av urmakerkunst som vitner om Ollech & Wajs’ evne til å skape varige og meningsfulle produkter.

For å utforske mer om denne og andre eksepsjonelle klokker, besøk urmaker.no. Ta en titt på forsiden for å oppdage mer om Norges beste urmakere og klokkemerker. Urmaker.no er din portal til en verden av presisjon, kvalitet og tidløs design.

Share the Post:

Andre klokker og modeller

Swiss Kubik Startbox

Startbox

Introduksjon til Swiss Kubik Startbox Swiss Kubik, en pioner innen urmakerindustrien, har skapt en bemerkelsesverdig ny tilnærming til vedlikehold av automatiske klokker med lanseringen av Startbox. Dette produktet er ikke bare et tilbehør, det er en essensiell investering for enhver klokkeentusiast. Ved å kombinere banebrytende

Les mer
Ollech & Wajs P-104

P-104

Introduksjon til Ollech & Wajs P-104 Med en rik arv innen urmakerkunst, fortsetter Ollech & Wajs å imponere klokkeentusiaster med lanseringen av deres nyeste modell, P-104. Denne klokken er ikke bare en hyllest til merkets historiske bånd til militære og pilotklokker, men også et bevis

Les mer
Fabergé Visionnaire DTZ Gallivanter

Visionnaire DTZ Gallivanter

Introduksjon til Fabergé Visionnaire DTZ Gallivanter Fabergé, et navn som har vært et symbol på luksus og raffinement gjennom århundrer, fortsetter å forbløffe verden av haute horlogerie med sin nyeste kreasjon – Visionnaire DTZ Gallivanter. Denne klokken er ikke bare et tidstykke, men et kunstverk

Les mer

Vårt nyhetsbrev